ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Η εταιρεία προσφέρει το ρουχισμό της ομάδαςΗ πρώτη σοβαρή προσπάθεια για τη δημιουργία ποδοσφαιρικής ακαδημίας ξεκίνησε το 1999 με προπονητή τον τότε προπονητή της 1ης ομάδας Ηρακλή Μαρασίδη και πρόεδρο της ομάδας τον Θανάση Παπαϊωάννου.  Το ταλέντο των παιδιών ήταν σπουδαίο, με αποτέλεσμα εκείνη η προσπάθεια να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία. Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ είχε δημιουργήσει δύο ανταγωνιστικές ομάδες στις κατηγορίες παίδων και νέων. Η ομάδα των νέων μάλιστα έπειτα από ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με πολλές αγωνιστικές, τερμάτισε 1η, αφήνοντας πίσω ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Μαγνησιακός, ΑΠΟΒ, Σαρακηνός, Θησέας κ.α. Τότε ήταν που η ΕΠΣΘ βρήκε τρόπο να μην δώσει απευθείας το κύπελλο του πρωταθλητή στην ομάδα μας αλλά όρισε ένα ακόμη παιχνίδι ανάμεσα στον 1ο και στον 2ο της βαθμολογίας έτσι ώστε ο νικητής αυτού του παιχνιδιού να χριστεί πρωταθλητής. Το παιχνίδι έγινε ανάμεσα στον 1ο ΔΙΑΓΟΡΑ και στον 2ο Ολυμπιακό Βόλου στο γήπεδο της Νεάπολης και τελείωσε με θρίαμβο της ομάδας νέων του ΔΙΑΓΟΡΑ με 4 – 0. 

Για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι εκείνη η ομάδα στηρίχτηκε εξίσου σε παίκτες του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου, ενώ ορισμένοι αργότερα έκαναν καριέρα στο ποδόσφαιρο και έξω από τα σύνορα του νομού μας.

 

Ακολούθησε μια περίοδος κάμψης κυρίως λόγω του ότι δεν υπήρξε διάδοχη κατάσταση μετά τη φυγή του Ηρ.Μαρασίδη από την 1η ομάδα. Αργότερα πάλι οργανώθηκε με προπονητή πάλι τον προπονητή της 1ης ομάδας Στέργιο Σιαμέτη συμμετείχε στο πρωτάθλημα έχοντας δύο πολύ ανταγωνιστικές ομάδες.


Mε την σημερινή της μορφή η ακαδημία ποδοσφαίρου του ΔΙΑΓΟΡΑ ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάρτιο του 2012.


    Ο Τέλης Ντάφος, τότε πρόεδρος του συλλόγου, εμπιστεύθηκε για τη θέση του προπονητή της ακαδημίας το Νίκο Κίτσιο, ένα τεχνικό με πλούσια εμπειρία στο παρελθόν από ακαδημίες ομάδων του Βόλου. Το ξεκίνημα έγινε με μεγάλη διάθεση απ΄όλες τις πλευρές, γονείς, παιδιά  και προπονητή. Η αρχή έγινε με 30 παιδιά αγόρια και κορίτσια που χωρίστηκαν σε τρία τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους.

      Σήμερα η ακαδημία αριθμεί πάνω από 50 παιδιά ηλικίας 6 – 13 ετών, ενώ έρχονται στην ακαδημία και παιδιά από τη γύρω περιοχή όπως Ριζόμυλο, Μεγάλο Μοναστήρι, Αρμένιο, Σωτήριο, Νίκη μέχρι και από το Καλαμάκι. Οι προπονήσεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα στο γήπεδο του Στεφανοβικείου ενώ από την σεζόν 2016 – 17 θα είναι στη διάθεση όλων και το νέο βοηθητικό γήπεδο του Συλλόγου.  
Οι βασικοί ΣΤΟΧΟΙ της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ είναι:


·         Θέλουμε να δώσουμε αθλητική διέξοδο στα παιδιά, κάτι που τόσο πολύ έχουν ανάγκη, ιδιαιτέρως τα παιδιά που βρίσκονται σε απόσταση από τα μεγάλα αστικά κέντρα.


·         Θέλουμε να υποδεχόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παιδιά που επιθυμούν να μάθουν ποδόσφαιρο παρέχοντάς τους προπονήσεις ποιότητας.


·         Θέλουμε να παρέχουμε στα παιδιά καλές τεχνικές γνώσεις αλλά και γερές βάσεις όσον αφορά στις τακτικές και μια φιλοσοφία που βασίζεται στην επιθυμία να γίνονται συνεχώς καλύτερα.


·         Θέλουμε να προσφέρουμε στα μικρά παιδιά μια αθλητική παιδεία που βασίζεται στην ευγένεια, το σεβασμό και το ευ αγωνίζεσθε.Πρέπει να τονίσουμε ότι η Ακαδημία διοργανώνει κάθε χρόνο τουρνουά ποδοσφαίρου με μεγάλη επιτυχία ενώ συμμετέχει πολύ συχνά σε τουρνουά άλλων ομάδων.


  


Από την περίοδο 2016 - 2017 αρχίζει ένα νέο κεφάλαιο για τις ακαδημίες του Συλλόγου. Δυο νέα, καταξιωμένα παιδιά, με γνώσεις και διάθεση  αναλαμβάνουν το προπονητικό πόστο, η Κατερίνα Τσιρδάνη & ο Σπύρος Καραπλιάγκος. Η Διοίκηση θα είναι δίπλα τους σ΄αυτή τη νέα προσπάθεια.