Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Έσπασε το ρόδι στην Ποταμιά ο Διαγόρας. Νίκησε με 0-1.

Ο Κώστας Καραπλιάγκος στο 72΄ με κεφαλιά χάρισε τη πρώτη νίκη στον Διαγόρα Στεφανοβικείου μέσα στο Καρπενήσι με 0-1 επί της πρωταθλήτριας Ευρυτανίας Ποταμιάς.
Η αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου και ξεκίνησε στις 3 το μεσημέρι. Ήταν στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έγινε κάτω από διάστημα ηλιοφάνειας και συννεφιάς, παρουσία περίπου 200 θεατών.
Η Ποταμιά του Γιάννη Φλωράκη είχε πολύ καλή παρουσία στο πρώτο 45λεπτο, βγάζοντας πάθος και ενέργεια, απώλεσε δυο σημαντικές ευκαιρίες με τον Αλέξανδρο Γενιτσαρόπουλο και τον Μιχάλη Νούλα και έβγαλε το ημίχρονο χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Στην επανάληψη δέχτηκε περισσότερη πίεση και αφού ο Κώστας Ανδρούτσος σε δυο περιπτώσεις έκανε έξοχες επεμβάσεις δε μπόρεσε να κάνει το ίδιο και στο 72΄ όπου η Θεσσαλική ομάδα σκόραρε σε κομβικό σημείο.
Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου του Μιχάλη Ζιώγα μετά από ένα κακό πρώτο μέρος ενέτεινε τις προσπάθειες του στην επανάληψη και αύξησε την πίεση και την απόδοση της όσο περνούσε η ώρα. Ο Κώστας Καραπλιάγκος στο 72΄ πέτυχε το νικητήριο τέρμα που έδωσε τους πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του Διαγόρα.

Με τον κόσμο του στο Καρπενήσι
Οι φιλοξενούμενοι είχαν στο πλευρό τους περίπου 30 εκδρομείς που εμψύχωσαν την ομάδα τους να φτάσει στην νίκη. Κάθισαν μάλιστα μαζί με τους οπαδούς των γηπεδούχων, χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα.
Ντεμπούτο με τον Διαγόρα έκανε ο πρωτοκλασσάτος Τάσος Κυριάκος, ενώ αντίθετα δεν αγωνίστηκε ο Μπλέντι Μούτσα, αφού δεν έχει εκδοθεί το δελτίο του.
Τιμωρημένος ο Ζιώγας
Ο προπονητής του Στεφανοβικείου είχε αποβληθεί στο προηγούμενο ματς με τα Σέλλανα και ήταν τιμωρημένος. Είδε τον αγώνα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Διαμονή στο Montana
Η ομάδα του Διαγόρα διανυκτέρευσε στο Καρπενήσι και διέμεινε στο Hotel Spa Montana.

Οι καλύτερες φάσεις
7΄: Ο Ρόμαν έβγαλε στον Γενιτσαρόπουλο που μπήκε στην περιοχή από δεξιά πλάσαρε και ο Πρίφτης απέκρουσε.
16΄: Ο Γενιτσαρόπουλος πάσαρε στον Χρυσικό που σούταρε από τα όρια της περιοχής και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων μπλόκαρε.
23΄: Ο Κυριάκος εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η κεφαλιά του Δίντση έφυγε πάνω από το τέρμα του Ανδρούτσου.
42΄: Ο Γενιτσαρόπουλος έδωσε για τον Νούλα που μπήκε στην περιοχή από δεξιά πλάσαρε και ο Πρίφτης απέκρουσε σωτήρια.
43΄: Ο Αθανασόπουλος έκανε την βαθιά μπαλιά από αριστερά, ο Γενιτσαρόπουλος έκανε προσωπική ενέργεια από αριστερά μπήκε στην περιοχή σούταρε δυνατά λίγο έξω από το αριστερό «Γ» του Διαγόρα.

Στο Β΄ Μέρος ανέβηκαν οι Θεσσαλοί.
Με το πέρασμα του χρόνου η ομάδα της Θεσσαλίας ανέβασε την απόδοση της και αφού είχε δυο σημαντικές στιγμές έφτασε στο 72΄ στο νικητήριο τέρμα.
Ο πορτιέρο της Ποταμιάς έκανε δυο σημαντικές επεμβάσεις στο 50΄ απέκρουσε χαμηλά από την αριστερή του γωνία το σουτ του Δημήτρη Ζιάκα και στο 59΄ «απογειώθηκε» στο δεξί του «παράθυρο» και απέκρουσε σε κόρνερ το απευθείας φάουλ του Τάσου Κυριάκου.
Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το πολυπόθητο τέρμα για αυτούς στο 72΄ όταν ο Γιάννης Καλύβας σέντραρε από δεξιά και ο Κώστας Καραπλιάγκος από το ύψος της μικρής περιοχής με κεφαλιά στην δεξιά γωνία της Ποταμιάς έκανε το 0-1 κάτω από έξαλλους πανηγυρισμούς των φιλοξενούμενων.

Δηλώσεις Προπονητών
Γιάννης Φλωράκης (Ποταμιά): «Ήταν ένα οδυνηρό αποτέλεσμα πάλι για εμάς, βλέπουμε το ίδιο έργο συνέχεια. Δεν είναι η τύχη που μας φταίει, είναι ότι φτάνουμε μέχρι ένα σημείο και από εκεί και πέρα μας εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μας, δεν έχουμε καθαρό μυαλό και για αυτό δε μπορούμε να κερδίσουμε αυτά τα παιχνίδια. Κάναμε 4 ευκαιρίες εμείς από ότι μέτρησα, και 3-4 με αντίπαλος, το γκολ το έβαλε ο αντίπαλος και κατάφερε και κέρδισε το παιχνίδι. Εάν σκοράραμε εμείς πρώτοι το πιο πιθανό ήταν να κερδίζαμε εμείς, όποιος έβαζε πρώτος γκολ θα κέρδιζε το παιχνίδι. Παρόλο που το αποτέλεσμα είναι κακό η προσπάθεια των παικτών, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετική, κάναμε το καλύτερο ημίχρονο από όλα όσα έχουμε παίξει. Κάναμε 3 ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί, δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Ήρθε το δεύτερο ημίχρονο και προσπαθήσαμε γιατί είχαμε έλλειψη δυνάμεων, παίξαμε μεσοβδόμαδα και το παιχνίδι κυπέλλου και επιδιώξαμε το παιχνίδι να το κερδίσουμε στο προς τέλος, αλλά δεν το καταφέραμε δυστυχώς. Εμείς συνεχίζουμε, έχουμε πει ξανά ότι η προσπάθεια είναι σημαντική για την ομάδα, βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο επίπεδο των άλλων ομάδων, δεν το έχουμε φτάσει ακόμη αλλά πιστεύω παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιωνόμαστε και θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Διαγόρα Στεφανοβικείου και της εύχομαι καλή συνέχεια.»


Μιχάλης Ζιώγας (Διαγόρας Στεφανοβικείου): «Καταρχάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Ποταμιάς για την φιλοξενία και θα ανταποδώσουμε στο δεύτερο γύρο. Εμείς έχουμε καλή ομάδα, απλά έχουμε βγάλει ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές. Είχαμε ατυχίες, έχουμε δυο πάρα πολύ σοβαρούς τραυματισμούς παρόλα αυτά σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι από άποψη βαθμολογικής σημασίας πιστέψαμε στους εαυτούς μας, στην δουλειά που έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα. Πάρα πολλές φορές το άγχος, η ψυχολογία δε σε αφήνει να παίξεις όπως μπορείς. Παρόλα αυτά καταφέραμε, πήραμε 3 παρά πολύ, πολύτιμους βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Εύχομαι στην ομάδα της Ποταμιάς καλή συνέχεια και να πετύχει τους στόχους της.»

Συνθέσεις Ομάδων

Ποταμιά (Γιάννης Φλωράκης): Ανδρούτσος, Κατσαρής, Αθανασόπουλος, Ζαραβέλης, Φαρμάκης, Λέρης, Νούλας(77΄ Κουτσουπιάς), Ρόμαν, Ζαλοκώστας Δ., Γενιτσαρόπουλος, Χρυσικός(63΄ Μπουμπουρής)

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Μιχάλης Ζιώγας): Πρίφτης, Καλύβας, Δίντσης(60΄ Παπαγεωργίου), Σπαθής, Λάϊος, Καραπλιάγκος Σ., Κουβελάς(35΄ λ.τρ. Καραπλιάγκος Κ.), Αλεξίου, Αλαμάνης, Κυριάκος(90΄ Καλιακούδας), Ζιάκας(75΄ Πρασσάς)

Διαιτητής: Επαμεινώνδας Κολορίζος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός: Γιώργος Λιτοσελίτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
2ος Βοηθός: Χρήστος Δόσκορης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

πηγή:https://evrytaniasport.blogspot.com/