ΙΣΤΟΡΙΑ


Το Ποδόσφαιρο στο Στεφανοβίκειο      Στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 και με το τέλος του πολέμου καταγράφονται τα πρώτα ανεπίσημα παιχνίδια ποδοσφαίρου στο χώρο που είναι η σημερινή πλατεία του χωριού όπου είχε δημιουργηθεί το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου. Λίγο αργότερα στο χώρο του γηπέδου δημιουργήθηκε η βρύση με το αρτεσιανό νερό και το γήπεδο μετατοπίσθηκε ανατολικότερα στο χώρο που βρίσκεται σήμερα το προαύλιο της εκκλησίας και το κοινοτικό κατάστημα. Τα τέρματα ήταν από ξύλινα δοκάρια. 

Τότε δημιουργήθηκε και η πρώτη ανεπίσημη ομάδα του χωριού που ονομαζόταν «ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ». Τα παιχνίδια ήταν φιλικά αλλά δεν έλειπαν οι φασαρίες και οι καβγάδες πάνω στο παιχνίδι. Σύμφωνα με μαρτυρίες εκεί γύρω στα μέσα της δεκαετίας του ’50 δημιουργήθηκε στο χωριό και μια δεύτερη ομάδα, ανεπίσημη βέβαια, με το
όνομα «ΑΕΤΟΣ». Λέγεται ότι την ομάδα έφτιαξαν μια παρέα παιδιών του χωριού που φοιτούσαν σε γυμνάσιο του Βόλου. Αυτή η ομάδα συνυπήρξε για μικρό διάστημα με την πρώτη.
           
Από τα μέσα της δεκαετίας αυτής άρχισαν οι ζυμώσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας επίσημης που θα αναγνωριζόταν και θα συμμετείχε σε πρωτάθλημα. 
     

Στις 8 Μαρτίου του 1957 ένας καταστροφικός σεισμός ισοπεδώνει τη Θεσσαλία, μέσα σ΄αυτό το κλίμα, με τους κατοίκους να μένουν σε σκηνές, ήθελε μεγάλο κουράγιο κάποιοι να σκέφτονται τη δημιουργία συλλόγου. Οι εξελίξεις όμως είχαν δρομολογηθεί ήδη.


Στις 5 Μαΐου του 1957 υπογράφεται το καταστατικό ίδρυσης του Αθλητικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου
Στεφανοβικείου «Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ». Το καταστατικό αυτό αναγνωρίζεται επίσημα από το 
πρωτοδικείο Βόλου με την υπ΄αριθμ. 764/1957 απόφαση αυτού.
Ανάδοχος του ονόματος δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν, ο τίτλος πάντως του νέου συλλόγου υποδήλωνε δύναμη, αθλητική ισχύ, ήθος και ευγενή άμιλλα, αφού γι΄ αυτούς που γνώριζαν «Ο Διαγόρας ο Ρόδιος ήταν ένας από τους διασημότερους πυγμάχους της αρχαιότητας, Ολυμπιονίκης, ενώ ήταν σύμβολο αρετής για τους αρχαίους Έλληνες καθώς υπήρξε ευγενικός και τίμιος σε κάθε αγώνα». Πρωτοστάτες στην ίδρυση του συλλόγου πάντως φαίνεται πως ήταν ο γιατρός Νίκος Καραμπέρης και ο Αλέκος Πρασσάς.
Με την ίδρυση σχεδόν του συλλόγου, το γήπεδο μεταφέρεται στο χώρο που βρίσκεται μέχρι σήμερα, παραπλεύρως της Παλαιάς Εθνικής Οδού Βόλου – Λάρισας.
Έμβλημα της ομάδας από το 1957 ορίστηκε το «στάχυ». Αυτό το έμβλημα ανανεώθηκε στο πέρασμα των χρόνων μέχρι να πάρει τη σημερινή του μορφή.
Η ομάδα επίσημα συμμετέχει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ από το 1961 ανελλιπώς !!!
Ημερομηνία σταθμός για την ομάδα ήταν η άνοδος στην Α΄τοπική κατηγορία για 1η φορά το 1976.
Στη διάρκεια των ετών το όνομα «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» ταυτίστηκε πλήρως στη συνείδηση των ποδοσφαιρόφιλων της Μαγνησίας με το Στεφανοβίκειο και τους ανθρώπους του !!!